neděle 5. listopadu 2017

Family Point Josefská

Dalším oblíbeným útočištěm v chladných a deštivých dnech pro nás jsou Family pointy (FP). V Brně jich je poměrně hodně, každý je různě zařízený a vybavený, ale my zatím máme dva hodně oblíbené. 

Nevíte, co jsou Family pointy? 
Jsou to bezbariérová místa (ano, pohodlně se do nich dostanete i s kočárkem) zřizovaná pro potřeby rodin. Nabízí klidné místo pro nakojení/nakrmení a přebalení dítěte. Tato služba je navíc zdarma, takže v nich neplatíte jako v kavárnách. Na druhou stranu, neočekává se, že zde zůstanete s dítětem dlouhou dobu, naše maximum zatím byla asi 1 hodina. 

Pohled na koutek pro děti, za levou roletkou se skrývá mikrovlnka

Naším velice oblíbeným je FP na Josefské a to ze dvou důvodů: příjemné prostředí pro chodící/lezoucí dítě a blízká dostupnost k vlakovému nádraží. Pro ležící děti je trochu nevýhodné, že koberec na hraní je o rozměru 1,5 x 1 metr, takže nic moc velký. Navíc už se po něm prošlo pár bot, takže já bych si na něj dítě neodložila. Sice jsou tam k dispozici gaučíky a křesílka, ale dítě se z nich lehce přetočí až na zem. Takže jak píšu - lezoucí dítě už jde, chodící pak ideál, protože může běhat po rovné a neklouzavé podlaze. Na místě jsou 4 ikea židle pro nakrmení dítěte, k dispozici je také mikrovlnka. Mimochodem - mikrovlnka má jednu chybu: je umístěna tak, že dítě věku Raubíře (20 měsíců) na ni pohodlně dosáhne a zvládne ji vypínat.

To zelené na zemi je kobereček, děti po něm běhají, sedají, ale i maminky na něj stoupnou v botech - já bych sem malé dítě prostě nepoložila
Hračky už jsou sice trochu použité, ale to se asi dá očekávat, když služeb využívá opravdu hodně maminek. Najdete tam nějakou knížku (leporela pro nejmenší i pohádkové knížky pro větší děti), pár ikea hraček (motanici, jeřáb na magnetky, otáčecí vajíčko, domeček), nějaké vkládačky, autíčka, tahací myš a pár plyšáků. Hračky většinou bývají ukryté za posunovacími dvířky. Na místě je také malý stoleček a potřeby ke kreslení.

Hračky jsou uklizené v krabicích, očekává se, že po skončení hraní si po sobě každá maminka a dítě uklidí
Samozřejmostí je přebalovací pult, nad kterým je zavěšený kolotoč ze zvířátek, koš na pleny a zásobník na igelitové sáčky, aby pleny nesmrděly. 

Navíc, hned vedle FP je i Dětská čajovna Mezi stromy, takže pokud se chcete nakonec zdržet déle, stačí přejít o dveře dál :-).

Zima už se blíží, takže my vyrážíme prozkoumat další FP a podám vám o tom zprávu!

Geokačerka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka