čtvrtek 24. srpna 2017

Hrajeme si - 16 měsíců

Chodí! Raubíř oslavil konec 16. měsíce tím, že se pustil a vyrazil zcela sám. Připouštím, že k tomu asi výrazně pomohla dovolená, kde jsme na něj prostě neměli čas a musel se večer zabavit sám. A bylo na něm vidět, že lézt po čtyřech se mu už vůbec nechce. Takže prostě vyrazil sám. Pár pádů samozřejmě bylo. 


Stále čteme
Čtení je Raubířova největší zábava. Pořád chodí do knihovny pro knížky, nadšeně je nosí a hlavně chce číst. V současné době frčí různé okýnkové knížky - Protiklady a Co se skrývá ....? Taky jsem podlehla kouzlu knih Jaro, Léto - zatím další roční období nemáme, i když to už plánuji ke koupi.

První pokusy s tužkou - kreslení
Opravdu jen pokusy - ale přijde mně důležité již ukázat, k čemu jsou ruce a tužka s papírem. A musím říct, že Raubíře to celkem zaujalo, tak asi budeme pokračovat.



Autíčkodráha
Nový dárek od babičky (dárek ze sekce "tady máš peníze a něco mu kup") ke dni dětí. Raubíř byl nadšený! Hned čapl autíčko a pouštěl ho! Když se autíčko zaseklo, tak ho vytahoval a zkoumal, kde je problém. Autodráhu prozkoumal opravdu důkladně.



Karty
Hračka ze sekce "made by máma". Raubíř miluje moji peněženku. Věřím, že se mu jednou tahle láska bude hodit. Nicméně, nechat mu ji na hraní prozatím (rozuměj než si koupím novou) nemíním. Na druhou stranu, proč této vášně nevyužít a nedat mu možnost, aby si s peněženkou hrál. Tak jsem vzala svoji starou peněženku, kterou používám výhradně na turistiku, nacpala ji všemi možnými kartami, dřevěnými penízky a jízdenkama z vlaku a dala ji Raubířovi. Výsledek: zabavila!




Hrátky s vodou
16 měsíců oslavil Raubíř na konci června. Letos poměrně teplý měsíc a tudíž všichni kolem nás začali vyrážet na koupaliště. U nás koupaliště není a jít někam 5 km, abychom se osvěžili v bazénku a pak to samé zpět se mně prostě nechtělo. Takže jsme vytáhli lavór, napustili vodu a bylo.




Rozvíjení mluvení
Jak už jsem psala v příspěvku o znakování, tak u nás se rozvíjí řeč snad každým dnem. Ze začátku jsem si zapisovala, co které "slovo" znamená. Teď už to ale absolutně nestíhám. U nás je nové slovo snad na pořadu každého dne. Raubíř bedlivě naslouchá, opakuje a pak s roztomilostí sobě vlastní z toho vytvoří něco, co někdy více jindy méně zní jako dané slovo. Nejoblíbenější jsou samozřejmě zvuky zvířat a pak dopravní prostředky. No, asi nemusím zmiňovat, že jeho první slovo bylo "vlak" :-).

Toliko Raubířův 16. měsíc. Díky za další rady a náměty, co ještě mladému pánovi dopřát!
Geokačerka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka

Děkuji, že jste si našli čas a zanechali komentář. Geokačerka